Dragi prieteni, dragi clienți, dragi colaboratori! Din data de 6 septembrie ne luăm o mică pauză, să ne încărcăm bateriile. Comenzile lansate în perioada 6-15 septembrie, se vor procesa începând cu data de 16.09.2024. Mulțumim că sunteți alături de noi! Să ne revedem cu bine!

Beneficiile jucariilor educative. Cat de importante sunt in procesele de dezvoltare

Beneficiile jucariilor educative. Cat de importante sunt in procesele de dezvoltare

JOACĂ ESTE CEA MAI VECHE MODALITATEA DE A ÎNVĂŢA. ŞI PE BUNĂ DREPTATE.

 

Copii, de orice vârstă, sunt atraşi de jucăriile interactive, de obiectele pe care le pot atinge, pe care le pot pipăi şi pe care le pot folosi. Studiile realizate de-a lungul timpului dar şi cele recente iniţiate de Jeffrey Trawick-Smith, profesor în cadrul universității Eastern Connecticut State din Willimantic, Connecticut au scos, iar, la iveală că jucăriile sunt cele mai valoroase unelte în procesele de învăţare.

JUCĂRIILE  – INSTRUMENTE DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A MOTRICITĂŢII ŞI COORDONĂRII LA COPII MICI

Chiar de la cele mai mici vârste jucăriile sunt valoroase. În primele luni de existență îl ancorează pe cel mic în viaţa reală. Jucăriile din pluş special,  cauciuc non toxic şi lemn sunt cele mai bune instrumente care oferă celor mici experiențe senzoriale. Acestea îi ajută pe bebeluși să îmbunătăţească coordonarea. De la patru luni, cei mici,  învăţă să prindă şi să ţină în mânuţe jucăriile pe care le îndrăgesc. Mai târziu în jurul vârstei de 1 an învaţă că aceste fac zgomote, că pot fi mutate dintr-un loc în altul sau că pot fi aşezată unele peste altele. Cei mici învăţat să manipuleze jucăriile şi se bucura de culorile vibrante, de mirosurile specifice, deci fac cunoştinţă cu mediul care îi înconjoară.



 

JUCĂRIILE EDUCATIVE  – SOLUŢII DE ÎNVĂŢARE PENTRU COPIII PREŞCOLARI, ŞCOLARI ŞI ADOLESCENŢI

Jucăriile educative sunt mai mult decât instrumente de distracții, sunt elemente care îmbunătăţesc dezvoltarea neuronală şi creativitatea. Sunt practic cele mai valoroase instrumente educative, pentru că vorbesc același limbaj cu preşcolarii, şcolarii şi elevii mai mari. Jucăriile educative au fost împărţite în mai multe categorii în funcţie de modul în care dezvoltă abilităţile utilizatorilor:

  • de logică şi gândire
  • de învăţare
  • cu probleme şi soluţii
  • de interacţiune
  • creative

Jucăriile folosită în procesele de învățare au impact mare asupra copiilor şi influențează modul de gândire al celor care le utilizează. Îi ajută pe preşcolari şi pe elevi să rezolve probleme de logică, să înveţe mai uşor şi chiar să interacționeze. Acestea sunt folosite frecvent de educatori, profesori şi învăţători pentru a-i face pe copii să înţeleagă mai bine temele discutate.

 

Dealtfel jucăriile sunt importante pentru ca favorizează interacțiunea între copii şi îmbunătăţesc abilităţile micuţilor de socializate. Cele mai sudate colective sunt create în jurul jocurilor şi a jucăriilor.

 

Jucăriile creative sunt preferate deopotrivă de copii şi adolescenţi, băieţi şi fete. Cuburile din lemn şi piesele de tip cărămizi Lego dezvoltă imaginaţia şi îi pun pe utilizatori în situații și ipostaze deosebite. Descoperirea piesei lipsă, menţinerea în echilibru a turnului înalt sunt câteva dintre problemele care îi ţin ocupaţi şi captivaţi pe cei mici.

 

Tot cu ajutorul jucăriilor copii  învaţă despre cauza şi efect, despre care sunt consecințele unei activități sau ale unei acţiuni. Aceste unelte îi introduc pe pitici în realitate, şi îi învață că orice faptă are efecte, plăcute sau neplăcute.

 

Aceste instrumente valoroase îi determină pe copii să ducă la final o sarcină începută. Finalizarea puzzle-ului, a desenului, sau asamblarea roboţelului din cărămizi sunt activități simple, dar motivante, şi în final satisfăcătoare. Practic jocurile şi jucăriile sunt instrumente care îi motivează pe cei mici să ducă o sarcină la bun sfârşit, să își atingă scopul, să persevereze.

REȚINE – JUCĂRII EDUCATIVE BENEFICII: 

  • îmbunătăţesc motricitatea grosieră la copii mici, pe cea fină la cei mai mari
  • dezvoltă creativitatea şi imaginaţia
  • îmbunătăţesc abilitățile de socializare şi interacțiune
  • sunt instrumente didactice valoroase
  • îi ajută pe copii de grădiniţă şi pe  şcolari să rezolve probleme de logică şi gândire
  • dezvoltă capacitatea de a memora
  • sunt surse de distracţie şi de învățare, aduc satisfacții majore.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!