Jucăriile din lemn continuă să fie cele mai apreciate instrumente de distracţie şi învăţare pentru cei mici

Jucăriile din lemn continuă să fie cele mai apreciate instrumente de distracţie şi învăţare pentru cei mici

Chiar dacă este dificil să facă concurență jucăriilor cu lumini multicolore şi sunete atractive care domină piaţa, acestea chiar reuşesc! Prin naturaleţe, experienţe senzoriale, modalităţi de manipulare reuşesc să captive prichindeii de toate vârstele şi să fie partenerii de joacă atât de apreciaţi. Pentru că sunt prietenoase şi intrigante sunt cadou ideal pentru cei mici. Dacă nu eşti sigură că alegerea unor jucării din lemn reprezintă cea mai bună soluţie citeşte în continuare. Cu siguranţă vei descoperi câteva motive care să te convingă că iei cea mai bună decizie!

 

Jucăriile din lemn sunt naturale

Lemnul este un material natural, blând, care conferă căldura în jurul lui, şi reușește să transmită această căldură jucăriilor în care este transformat. Piesele bine şlefuite, mari, mici sau cu decupaje ingenioase şi seturile de construcţie sunt transformate în jucării captivante care îi ţin ocupaţi pe prichindei. Culorile vibrante cu care sunt pictate conferă pieselor dinamism şi par să spună – Hai la joacă!

 

Ţine minte sunt naturale, nu produc alergii, nu produc daune mediului! Sunt investiții geniale în distracţie şi bună dispoziţie.

 

Piese cu tâlc, piese care învaţă

Când spui jucării din lemn spui mobilitate, motricitate, antrenament pentru minte! Şi pe bună dreptate cele mai creative jucării continuă să fie cele bine şlefuite, ce poartă amprenta meşterilor manufacturieri. De-a lungul timpului au fost realizate o varietate mare de jocuri şi jucării din lemn, de la cele de strategie cu pioni şi căluţi la puzzle-uri le ce necesită atenţie şi jocurile matematice cu forme geometrice. Cărămizile care poţi fi transformate în turnuri şi dominourile care pica la nesfârşit sunt doar câteva soluţiile apreciate de prichindeii mari mari. Jucăriile din lemn sunt parteneri de distracție pentru copii de la cea mai fragedă vârstă, până în adolescentă…şi chiar mai mult.

Jucăriile din lemn sunt durabile

Rezistența este una dintre caracteristicile atât de apreciate ale lemnului.  Jucăriile din lemn pot fi trântite, scăpate accidental sau prinse pe sub scaune, apoi ridicate şi distracţia continuă, pentru că nu deformează şi nu se rup. Au rezistență ridicată, de aceea pot fi păstrate şi  folosite de frăţiorii mai mici, sau chiar de copii acestora. Pot deveni obiecte de suflet transmise din generaţie în generaţie, adică daruri centenare.

Jucăriile din lemn sunt instrumente senzoriale

Pielea este un organ sensibil, care simte, care analizează care are memorie proprie. Senzaţiile resimțite de micile degeţele când ating suprafețele bine finisate ale jucăriilor din lemn sunt adevărate experienţe senzoriale. Joaca cu obiecte din lemn îi ajută pe cei mici să aibă amintiri plăcute, şi mai târziu lemnul va fi asociat cu starea de bine, distracție, confort. Faţă de alte piese, jucăriile din lemn nu sunt plictisitoare, chiar dacă sunt la fel, aduc mereu ceva nou  şi sunt alternative care aduc distracţia.

 

Jucăriile din lemn îmbunătăţesc motricitatea şi coordonarea

În primi ani de viață cei mici învăţat prin joacă. Tot prin distracție, cu ajutorul jucăriilor din lemn piticii își îmbunătăţesc motricitatea şi coordonarea. Uşor – uşor reușesc să prindă obiectele, le bagă în gură şi le guste, apoi reușesc chiar să le pună în locul dedicat. Aceste activități banale sunt esenţiale pentru dezvoltarea celor mici. Ştii că şi preadolescenții au probleme de coordonare? Da, în perioada când corpul se lungeşte şi creierul încă nu reuşeşte să se ajusteze cu noile modificări…Şi atunci jucăriile din lemn pot fii soluţii geniale de îmbunătăţire a coordonării. Nu trebuie ignorată valoarea lor.

 

Dacă aspectele puncte nu te-au convins că jucăriile din lemn sunt cele mai bune daruri pentru copii, cu siguranţă următorul argument va fi decisiv. Produc fericire când sunt primite! Te-ai hotărât? Care sunt piesele care vor bucura prichindeii speciali din viaţa ta?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!